fbpx

Bestuurdersaansprakelijkheid

Waarom Bestuurdersaansprakelijkheid ?
Of u nu directeur of commissaris van een B.V., bestuurder van een VVE, of penningmeester bij de vereniging bent, een bestuurder kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld.
Bestuurders, commissarissen en toezichthouders beseffen soms niet wat de functie exact inhoudt. Beslissingen worden genomen ten goede van de onderneming. Echter wanneer zo een beslissing niet goed uitpakt kan de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor onbehoorlijk bestuur, ook voor de fouten van een medebestuurslid.

Bescherming van uw privévermogen
Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zorgt u ervoor dat uw privévermogen wordt beschermd als u aansprakelijk wordt gesteld. Deze schades worden bijvoorbeeld veroorzaakt door fouten, verzuimen of nalatigheden bij het uitoefenen van uw functie. Van u of uw medebestuurders.

Het risico om als bestuurder, toezichthouder of commissaris aansprakelijk gesteld te worden lijkt misschien klein, maar het komt steeds vaker voor. Partijen proberen schade steeds vaker te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen. Ook al valt u niets te verwijten, u kunt toch aangesproken worden door derden en/of uw eigen onderneming. De kosten van verweer kunnen daarbij hoog oplopen. Bij het oplossen van deze claims moet u de hoge kosten van advocaten en rechtszaken optellen bij het schadebedrag. Het is daarbij niet ondenkbaar dat deze advocaten uurtarieven van wel €1.000,00 rekenen. En dat is precies waar u de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor nodig heeft.

Een team van specialisten
Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bent u niet dus alleen verzekerd voor het schadebedrag, maar ook voor de juridische hulp die u nodig heeft om het geschil op te lossen. Via Havelaar & van Stolk sluit u deze verzekering af bij Markel. Zij zijn al ruim 30 jaar gespecialiseerd in aansprakelijkheidsverzekeringen en beschikken over ervaren schadebehandelaars en een uitgebreid netwerk van advocaten om u met raad en daad bij te staan.

Verzekering afsluiten
Bent u overtuigd van het nut van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, en weet u al wat u wilt verzekeren? Dan kunt u via onderstaande links kiezen voor de verzekering die het beste bij u past en nagaan wat een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor u kost.

Vul het aanvraagformulier in

Meer weten?
Passen uw wensen niet in bovenstaande opties, of heeft u behoefte aan een adviesgesprek? Neemt u dan gerust contact met ons op. Door het stellen van de juiste vragen en goed naar u te luisteren, analyseren wij de risico’s die u loopt en adviseren wij u. We bespreken telefonisch graag de mogelijkheden, en helpen u verder met de aanvraag.

Contactgegevens

Havelaar & van Stolk
Coolsingel 120
3011 AG Rotterdam

Telefoon: 088-6501 100
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klanten vertellen