fbpx

Welke dekking voor mijn autoverzekering?

Wat is de beste dekking voor mijn autoverzekering ?

Regelmatig krijgen wij de vraag of we advies willen geven over de dekking van de verzekering. Er zijn wel richtlijnen qua leeftijd van de auto en de mogelijke dekkingen, maar deze verschillen per maatschappij.  Wij geven altijd aan dat de keuze zeer persoonlijk is en rekenen graag de verschillende premies voor u uit zodat u zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen.  Neemt u hiervoor gerust contact met ons op. 


WA verzekering 

Deze wettelijk verplichte verzekering dekt schade die u met uw auto toebrengt aan een ander. 

De kentekenhouder is verplicht zijn voertuig minimaal WA te verzekeren. Ook als de auto binnen staat en er niet mee gereden wordt. Alleen als het kenteken is geschorst bij de RDW heeft u ontheffing van de verzekeringsplicht. Let wel : u mag er dan niet mee rijden ! Deze verzekeringsplicht geldt onder andere ook  voor : motoren, vrachtwagens, bussen, bromfietsen, snorfietsen (ook e speed), scooters, trikes, quads, gemotoriseerde stepjes. 

Voor een aanhangwagen moet u ook een aansprakelijkheidsverzekering hebben. In Nederland valt de aanhanger automatisch onder de verzekering van het trekkende voertuig. In het buitenland gelden soms andere regels. Daarom moet u voor bijvoorbeeld in Spanje en Portugal aan aparte groene kaart bij u hebben voor de aanhanger. Deze aparte groene kaart kunt u opvragen bij uw autoverzekeraar. 


Volledig casco verzekering / all risks

Deze verzekering dekt schade aan uw voertuig, ook als u hier zelf schuldig aan bent. Naast deze schade is er ook dekking als de auto gestolen wordt en als deze door derden beschadigd wordt. Vandalisme is ook meeverzekerd. Afhankelijk van de dagwaarde van de auto adviseren wij te bekijken of het voor u rendabel is de auto all risks verzekerd te houden. Dit hangt zeker ook af van uw persoonlijke situatie. Bedenkt u eens wat de gevolgen zijn als u de auto elke dag gebruikt om naar het werk te gaan om zo in uw inkomen te voorzien. Soms hebben mensen een lening afgesloten om de auto aan te schaffen. Stel dat u de auto niet all risks verzekerd hebt en bij schade door uw eigen schuld raakt de auto total loss. Dan volgt er dus geen uitkering, u bent uw auto kwijt maar u moet wel de lening nog afbetalen. Heeft u meer dan genoeg reserves op de bank om wel een vervangende auto aan te schaffen, dan zou u kunnen overwegen om na een aantal jaren de dekking terug te brengen van all risks naar wa mini casco, of wa extra. 


Wa mini casco / wa beperkt casco / wa extra

Deze verzekering is de stap onder de volledig casco of all risks verzekering. 
Deze verzekering dekt onder andere ruitschade, brand, storm, hagel, inbraakschade, joyriding en aanrijding met dieren. Er is ook dekking als uw auto gestolen wordt. Schade die u zelf aan uw auto toebreng zit niet onder deze dekking. Vandalisme is ook niet verzekerd. 


Hulp nodig bij het maken van uw keuze? 

Zoals u uit het bovenstaande verhaal kunt zien is er geen algemene stelregel wanneer te kiezen voor welke dekking. Ieders situatie is verschillend.  Neemt u gerust contact met ons op zodat wij voor u de premie kunnen berekenen.  Wij zijn bereikbaar via 088-6501 160 of via mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactgegevens

Havelaar & van Stolk
Coolsingel 120
3011 AG Rotterdam

Telefoon: 088-6501 100
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klanten vertellen