fbpx

Wat dekt een reisverzekering eigenlijk?

De vakantie komt er weer aan! Zon, zee, strand of juist een actieve vakantie. Waar u ook naartoe gaat en wat u ook gaat doen, een reisverzekering is onmisbaar. Zo is schade aan uw bagage niet het ergste wat u kan overkomen tijdens een vakantie. Die kosten zijn meestal te overzien. Maar heeft u er wel eens aan gedacht wat de financiële gevolgen kunnen zijn als u een ongeluk krijgt of ziek wordt in het buitenland? Wat een reisverzekering dekt en waar u op moet letten, leest u hieronder.

Hulpverlening in het buitenland

Stel, u wordt op vakantie ziek of u krijgt een ongeluk. Waar kunt u terecht voor een behandeling? Hoe komt u met een gebroken been weer thuis? Met een reisverzekering kunt u 24 uur per dag gebruik maken van de alarmcentrale die u bijstaat met hulp en advies. Daar waar nodig komen zij meteen in actie. Bijvoorbeeld als u een tolk nodig heeft of vervoer naar huis.

Wees erop bedacht dat medische kosten in het buitenland vaak hoger zijn dan in Nederland. Heeft u  bij uw ziektekostenverzekeraar alleen een basisverzekering, dan worden niet altijd alle medische kosten in het buitenland vergoed. Raadzaam is daarom de module medische kosten op uw reisverzekering mee te verzekeren.
Heeft u al een reisverzekering, dan is het goed om te kijken of uw polis de juiste dekking heeft. Gaat u bijvoorbeeld buiten Europa op vakantie? Dan is het belangrijk dat uw reisverzekering een werelddekking heeft.

Reislustig

Gaat u vaker dan één keer per jaar op vakantie, dan is het in doorgaans voordeliger een doorlopende reisverzekering af te sluiten. De verzekering kunt u helemaal zelf samenstellen: u kiest dus alleen de dekking die u nodig heeft. Het hele jaar doorlopend goed verzekerd. Best handig, zo gaat u nooit meer onverzekerd op reis.
Geniet u van een korte vakantie? Dan kan een kortlopende reisverzekering voor u voordeliger zijn. Die sluit u alleen af voor de duur van uw vakantie.

Pechhulp

Gaat u met de auto of motor op vakantie? Dan is het wellicht raadzaam pechhulp mee te verzekeren. Als u niet verder kunt rijden omdat u pech heeft, wordt u weer op weg geholpen. Als dat niet mogelijk is, wordt er vervangend vervoer geregeld. In heel Europa wordt u dag en nacht geholpen en in het Nederlands te woord gestaan. Wel zo prettig.
Houd er wel rekening mee dat er verschillende manieren zijn om pechhulp te verzekeren. Pechhulp kan persoonsgebonden zijn of gebonden aan uw kenteken. Gaat een van uw gezinsleden op vakantie met uw motorrijtuig en gaat u zelf niet mee? Dan worden zij alleen geholpen bij pech als de afgesloten pechhulp kentekengebonden is.

Actieve vakanties

Bent u van plan om tijdens uw vakantie te gaan bungeejumpen, paragliden of bijvoorbeeld raften, neem dan contact met ons op om te bezien of deze actieve activiteiten aanvullend meeverzekerd moeten worden. U wilt immers voorkomen dat u niet geholpen wordt in geval van nood.

Wees extra alert op het volgende:

  • Doe bij diefstal of verlies altijd aangifte bij de politie en vraag om een schriftelijke bevestiging. Deze schriftelijke bevestiging heeft u nodig om de schadeclaim in te kunnen dienen op uw reisverzekering;
  • Moet u extra kosten maken op vakantie? Zorg dat u altijd een factuur en betalingsbewijs kunt overleggen;
  • Doet een calamiteit zich voor of heeft u hulp nodig? Neem dan altijd contact op met de alarmcentrale van uw verzekeraar. Zij weten precies wat er wel en niet gedekt is onder uw polis en helpen u direct verder.

Met Havelaar & Van Stolk onbezorgd op vakantie

Wilt u onbezorgd van uw vakantie kunnen genieten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via 088 – 6501 160 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Samen met u bekijken we welke reisverzekering u de beste dekking biedt. Hoeft u daarna alleen nog maar uw koffer te pakken.

Contactgegevens

Havelaar & van Stolk
Coolsingel 120
3011 AG Rotterdam

Telefoon: 088-6501 100
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klanten vertellen