Premie brand verzekeringen omhoog

We hebben het er al met u over gehad: de premie van brandverzekeringen gaat per 1 januari 2020 omhoog. We zetten nog even voor u op een rij waarom de premie omhoog gaat, welke gevolgen dit voor uw organisatie heeft en wat wij voor u gaan doen.


Waarom stijgt de premie?

Zoals u weet brengen wij uw verzekeringen bij verzekeraars onder. Uit de gesprekken die wij met hen voerden blijkt dat ze structureel tekort komen in hun reserveringen om de stijgende schadelast te kunnen ondervangen. Met name bedrijven in de afval- en recyclingbranche, bedrijfsverzamelgebouwen en de voedselproducerende en -verwerkende industrie zijn de afgelopen jaren vaak getroffen door brand.

Als gevolg hiervan bekijken verzekeraars bepaalde sectoren zeer kritisch en willen ze alleen kleine aandelen verzekeren, helemaal niet meer verzekeren of alleen verzekeren tegen een hogere premie. Wij verwachten dat de verzekeraars die het brandrisico nog wel verzekeren een premiestijging van tussen de 15% en 25% zullen doorvoeren.
 

Wat gaan wij voor u doen?

Wij gaan in gesprek met verzekeraars om te kijken hoe wij uw verzekering kunnen voortzetten. Ons uitgangspunt hierbij zal zijn te zorgen voor een 100% dekking tegen de beste premie die we in de markt kunnen bedingen. Onze bevindingen delen wij zo spoedig mogelijk met u.

Als u nog vragen heeft, kunt u deze stellen aan uw accountmanager of accountadviseur op 088-5772740 of uw e-mail zenden aan zakelijk@havelaar.com.
Cookie instellingen