Per 1 juli 2021 de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Waarschijnlijk heeft u er al van gehoord: per 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Een wet die tot doel heeft het bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verstevigen en daarmee grote gevolgen heeft voor bestuursleden en toezichthouders van deze organisaties.
 
Een kleine greep uit wat er gaat veranderen
  • er worden eisen gesteld aan het handelen van bestuursleden en toezichthouders;
  • de (hoofdelijke) aansprakelijkheid van bestuursleden en toezichthouders wordt uitgebreid;
  • voor toezichthoudende organen van verenigingen en stichtingen gaan dezelfde eisen gelden als voor RvC's van ondernemingen;
Hoe kunt u het bestuur en de toezichthouders beschermen?
Een Bestuurders – en Commissarissen aansprakelijkheidsverzekering (BCA) beschermt bestuurders en toezichthouders en hun privé vermogen.

Wat kunnen wij u bieden?
De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurders. Zo heeft u als bestuurder dekking tegen aanspraken op uw privé vermogen. In de bijgevoegde verzekeringskaart en aanvraagformulier kunt u alle informatie, premie en voorwaarden terugvinden over de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Het aanvraagformulier is tevens de offerte, de premie staat achter het gewenste verzekerd bedrag.
Heeft u interesse in deze verzekering dan kunt u gebruiken maken van de bijgevoegde link hier vindt u de benodigde documentatie.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

U kunt ons bellen of mailen.

Informatie aanvraag zakelijk algemeen

Cookie instellingen