Nieuwe checklist brandveiligheid

Nieuwe checklist brandveiligheid

De meeste branden in bedrijfspanden zijn te voorkomen. Maar wilt u als ondernemer effectieve preventiemaatregelen nemen, dan moeten de brandrisico’s wel duidelijk zijn. Het Verbond van Verzekeraars heeft daarom in een gezamenlijk initiatief met MKB-Nederland een gratis online checklist ontwikkeld. Hiermee kunt u het risico op brand in uw bedrijfspand in kaart brengen.
 

Hoe werkt het?

De checklist bestaat uit een aantal vragen over het bedrijfspand en de omgeving ervan. Gaat het bijvoorbeeld om een bedrijf op een bedrijventerrein of een pand in een druk winkelgebied? Is er sprake van opslag van goederen of afval rond het pand? Is er een werkend alarmsysteem aanwezig en hoe is de verlichting van het pand geregeld? Ook het gevoerde beleid ten aanzien van brandveiligheid komt aan de orde.
 
Na het invullen van de vragenlijst wordt er per e-mail een pdf verstuurd met een overzicht van zwakke plekken en een beknopt advies om de brandveiligheid op die punten te verbeteren.

Heeft u naar aanleiding van het advies (dat volgt na het invullen van de checklist) vragen, dan kunt u deze stellen aan uw accountmanager of accountadviseur via 088-5772740 of zakelijk@havelaar.com.
Cookie instellingen