Is uw autoverzekering verzekerd via het Unilever collectief ?

11-02-2021

Een fout in de nieuwe verzekeringsdocumenten van uw autoverzekering bij Allianz Nederland Schadeverzekering
U bent via Havelaar & van Stolk voor uw auto verzekerd bij Allianz. In de week van 1 februari 2021 heeft u uw jaarlijkse verzekeringsdocumenten van Allianz ontvangen. Helaas heeft Allianz hierin een fout gemaakt en heeft u een aanzienlijke premieverhoging ontvangen.
 
Wat is er gebeurd?
In onze begeleidende brief bij de verzekeringsdocumenten hebben wij u geïnformeerd dat Allianz de premies voor de autoverzekering grondig heeft herzien. Voor de bepaling van de hoogte van de premie zijn er vanaf nu meer premiebepalende factoren. Hierdoor is de premie beter afgestemd op de specifieke risico’s per voertuig en verzekerde. Helaas is bij Allianz deze omzetting naar een nieuwe tariefstructuur niet goed gegaan, waardoor u een veel hogere premieverhoging hebt ontvangen dan 4% die het zou moeten zijn.
 
Wat nu?
U hoeft niets te doen. Allianz heeft toegezegd deze fout op korte termijn te herstellen. We verwachten dat u binnen 2 weken de correcte verzekeringsdocumenten ontvangt. Indien de premie bij u geïncasseerd wordt via automatische incasso, wordt de correctie tijdig doorgevoerd zodat bij u de juiste premie wordt geïncasseerd. Bij een andere betalingswijze ontvangt u een nieuwe acceptgirokaart voor betaling van de juiste premie. U heeft tot 1 april de tijd om deze juiste premie over te maken. U hoeft zich geen zorgen te maken dat er geen verzekeringsdekking is voor uw auto.
 
Heeft u al contact met ons opgenomen?
  • Heeft u al contact met ons opgenomen en is het voor u in orde gemaakt door onze adviseurs, dan hoeft u niets te doen
  • Heeft u nog geen contact met ons opgenomen, maar wel een flink hogere premienota ontvangen, wacht u dan even de correctie van Allianz af. Zodra u deze heeft ontvangen, kunt u uiteraard alsnog contact met ons opnemen
  • Heeft u aangegeven de verzekering te willen beëindigen, maar wilt u hier nu op terugkomen, of na ontvangst van de juiste premienota, dan maken we dat graag voor u in orde.
We begrijpen dat dit voor u een bijzonder vervelende situatie is en we betreuren de gang van zaken.
Als uw verzekeringsadviseur hebben we er alles aangedaan om deze situatie adequaat met Allianz op te lossen, zodat u zo snel mogelijk de juiste premienota ontvangt.
 
Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op via mail particulier@havelaar.com. U kunt ook een bericht versturen via Whatsapp 06 829 16 593.
 
Met vriendelijke groet
 
Team particulier
Simone Bruinzeel, Karin Keehnen, Dillip Sitabakas, Ferrie dessauvagie, John den Boer,
Karin Brouwer en Yvonne Hoeven
 
 

Contactformulier Havelaar & van Stolk

Cookie instellingen