Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering: zorg specifiek afgestemd op uw bedrijf

De voordelen voor u en uw werknemers op een rij
Als werkgever wilt u dat uw medewerkers goed verzekerd zijn zodat zij de juiste zorg krijgen wanneer dit nodig is. Door een collectieve zorgverzekering af te sluiten, kunt u de verzekering van uw personeel specifiek laten afstemmen op uw bedrijf. Hoe werkt dit en wat zijn de voordelen?

Meer maatwerk

Door goede zorginhoudelijke afspraken te maken met de verzekeraar, is het mogelijk een collectieve zorgverzekering volledig toe te spitsen op uw bedrijf. Heeft u bijvoorbeeld een eigen verhuisbedrijf? Dan is de kans groter dat uw medewerkers rugklachten krijgen dan wanneer zij op kantoor zitten. Iemand met een kantoorbaan heeft op zijn beurt weer meer risico op RSI of burn-out klachten door stressvolle deadlines. In een collectieve zorgverzekering kunt u hierover afspraken maken met de zorgverzekeraar.

Voorbeelden van zorginhoudelijke afspraken

Bij het maken van zorginhoudelijke afspraken met de verzekeraar kunt u denken aan afspraken op het gebied van preventie of maatwerk in aanvullende dekkingen. Een voorbeeld van een preventieve zorginhoudelijke afspraak is dat u er als werkgever voor zorgt dat uw werknemers gezond eten, bewegen, niet roken en een goede houding hebben achter hun bureau. U kunt ook aanvullende dekkingen afstemmen op de risico’s die uw medewerkers lopen. Denk aan een vergoeding voor fysiotherapie. 

Voordelen voor uw medewerkers

Ook uw medewerkers hebben baat bij een collectieve zorgverzekering. Voorheen werd korting op de maandelijkse premie als groot voordeel gezien. Daar komt verandering in: vanaf 2020 is de korting die werknemers krijgen op de premie van de basisverzekering bij alle zorgverzekeraars gedaald tot maximaal 5%. Dit lijkt weinig, maar in combinatie met andere voordelen – zoals aanvullende dekkingen en gratis toegang tot preventieve zorg - blijft een collectieve zorgverzekering interessant voor uw personeel.

Bent u benieuwd naar de voordelen van een collectieve zorgverzekering? Neem contact op met uw accountmanager of accountadviseur via 088-5772740 of zakelijk@havelaar.com.
Cookie instellingen